תוצאות חיפוש
נמצאו 4 תוצאות
ברקן בטא ארגמן
בטא ארגמן
ארגמן הוא זן מקומי, ישראלי. הוא פותח כאן בשנות ה-70 על ידי פרופסור שפיגל במכון
וולקני על מנת ליצור זן חדש, פורה ועשיר בצבע ובטעם ומותאם לאקלים המקומי.
ארגמן היה בשימוש מאז ועד היום בעיקר כזן כמותי המייצר מסת פרי גדולה, אבל אנחנו
ביקב ברקן תמיד האמנו בו כזן יחודי, זן ישראלי נפלא שאין בשום מקום אחר.
ארגמן מפיק יין בצבע עז אבל גם בארומה נהדרת של פרי אדום ושחור, תבלינים ופרחוניות
קלה. לארגמן טאנינים עדינים ועגולים במיוחד, מגע קטיפתי ורך. מכיוון שהזן פורה חשוב
לגדלו בכרם הנכון: על אדמה ענייה ומרסנת שתגביל את הגפן ותפיק ענבים מרוכזים
ועשירים במיוחד.
מכרם יחידני במסילת ציון שבמורדות הרי יהודה, על אדמת גיר וטרה רוסה, הפקנו את
הארגמן מסדרת בטא, לאחר התיישנות בת שנה בחביות צרפתיות, מרביתן חדשות.
ברקן בטא ריזלינג
ברקן בטא ריזלינג
ריזלינג TDN 2019
תמיד אהבתי ריזלינג. הסתקרנתי מזן אצילי ויוצא דופן זה. כרם בודד בבר גיורא לא הרחק מירושלים,
זימן לי את ההזדמנות לה חיכיתי, שם גפני הריזלינג גדלות על טרסות מתפתלות בעמק נסתר ונפלא.
מעבר לארומות הראשוניות של הריזלינג (פרי הדר, פרחים), יש לו תכונה אחת, יחידה ומופלאה
המבדילה ומייחדת אותו משאר הזנים. עם הזמן, בחלוף מספר שנים, מתפתחת בריזלינג המתיישן
ארומה בשם TDN. לארומה זו ניחוח יחודי של פטרוליום/קרוזן.
לריזלינג TDN 2019 החלטנו למלא ולהמתין בסבלנות עד שתופיע הארומה החמקמקה בבקבוק.
אני מזמין אתכם להריח, לטעום וליהנות מארומת הריזלינג המסתורית לה המתנו 4 שנים בסבלנות
ברקן בטא כתום
ברקן בטא כתום
יין כתום
יין כתום מופק מהשריית קליפות ענבים לבנים, בדיוק כמו בהכנת יין אדום.
הצבע הנספח מהקליפות הופך את היין מ"לבן" ל"כתום".
יין זה מורכב מהשריית קליפות שנועדה לספוח ארומה, טעם וגם צבע ב 2 תסיסות נפרדות,
של הזנים רוסאן (60% מהבלנד הסופי) ופינו גרי (40% מהבלנד הסופי)
בטא כתום מבטא את הרצון של צוות הייננים ושלי להתנסות בעשייה המסורתית האופיינית
ליינות כתומים מזווית ראייה אחרת. בקשנו לחקור כיצד ניתן להעשיר את היין בכל הטוב
האגור בקליפת הענב, שלל הארומות והטעמים החבויים בה, מבלי לאבד מהאותנטיות
האופיינית לזנים הבודדים כמו גם לבלנד הסופי יחדיו.
ברקן בטא וין גרי רוזה
ברקן וין גרי
בטא ין גרי
Gris מתייחס בצרפתית לרוזה בהיר ועדין במיוחד. יין זה מורכב מאחוזים שווים של סירה
מכרם בר גיורא, וקלדוק מכרם בקוע, במורדות הרי יהודה.
הענבים נבצרו מוקדם, נסחטו תחת מעטה חנקן, ותססו במכלי נירוסטה קטנים בטמפ'
נמוכה. לאחר התסיסה היינות הועברו להתבגרות בחביות עץ אלון (לא חדשות), עם משקעי
השמרים, כדי לפתח מורכבות, עומק ואיזון נהדר בין טעמי הפרי וארומת עץ אלון.
רציתי להביא לכם ביטוי טהור, אלגנטי ועדין במיוחד של טרואר הרי והודה ומורדותיהם. זהו
יין נהדר לליווי אוכל, לשתיה לבדו או כאפריטיף.