יקב אדיר

יקב אדיר

יקב אדיר הוא יקב בוטיק ישראלי הממוקם בפארק תעשיות רמת דלתון.
יינן היקב הוא אבי רוזנברג.
היין מיוצר על בסיס כרמים שנשתלו בשנות ה-80 ובשנות ה-90 של המאה ה-20 בגליל העליון, בגובה 870 מטר מעל פני הים
הסדרות שלנו

סדרת כרם בן זמרה
סדרה של יינות זניים בעלי איכות גבוהה וארומה משובחת המציעים שילוב ייחודי של טעמים
 ענביהם שצמחו לאורך מדרונות חלקת הפלאטו המיוחדת ונבצרו בשעות הבוקר המוקדמות והקרירות הפכו ליינות שעברו תהליך יישון בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות למשך תקופה של 12-14 חודשים 
ולאחר מכן עברו תהליך יישון נוסף של 5 חודשים לאחר הביקבוק היינות נעימים לשתייה ומעניקים חווית יין מענגת במיוחד
 בסדרה 5 יינות זניים: קברנה סוביניון, שיראז, סוביניון בלאן, רוזה ברברה

 סדרת a
.סדרת ממסך (בלנד) בעלת איכות גבוהה וארומה משובחת המציעה שלוב ייחודי של טעמים הענבים שגדלו במדרונות חלקת הפלאטו המיוחדת נבצרו בשעות הבוקר המוקדמות והקרירות ,היינות התיישנו בחביות עץ צרפתיות לתקופות שונות, היין הלבן במשך 12-14 חודשים .והיין האדום במשך 18-20 חודשים, ולאחר הביקבוק עוד 6-8 חודשים בבקבוק :בסדרה 2 יינות: אדום: ממסך של שיראז, קברנה סוביניון וקברנה פרנק ופטיט ורדו .לבן ממסך של שרדונה, שנין בלאן וסוביניון בלאן


פלוט 98
.סדרת יינות מחוזקים. לסדרה זו מגיעים ענבים בשיטת גידול ייחודית מבציר ידני מאוחר באדום – בהגעת הענבים ליקב האשכולות נבררו בקפידה ולאחר מכן הופרדו הגרגירים מהשידרות משם תסיסה חלקית עד לרמת סוכר רצויה, הוספת כוהל ענבים על מנת לעצור המשך תסיסה והשריה על הקליפות באמצעות שמרים ייחודיים כל זאת בתסיסה חמה ומהירה מביאים למיצוי מלא של הפרי תוך שילוב של אלכוהול גבוהה המשתלב עם הפרי בסמוק. בהגעת הענבים ליקב האשכולות נבררו בקפידה ומשם סחיטת הענבים ,על מנת לשמור על הצבע הייחודי של יין זה, משם תסיסה חלקית עד לרמת סוכר רצויה הוספת כוהל ענבים על מנת לעצור המשך תסיסה . תסיסה חמה ומהירה באמצעות שמרים ייחודיים .הביאו למיצוי נכון של הפרי תוך שילוב של אלכוהול גבוהה המשתלב עם הפרי היין מתיישן בחביות עץ אלון לתקופה של 30-36 חודשים מחוץ ליקב כאשר טמפרטורת .היין בחבית יכולה להגיע ל 45 מעלות בקיץ וקרוב מאוד לאפס מעלות בחורף

פלטו
יין הדגל של היקב: היין מיוצר אך ורק בשנים בהן הבציר איכותי במיוחד ועומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר, הענבים המיועדים ליין זה עוברים תהליך מוקפד ביותר של מיון וייצור לאחר הבציר, האשכולות עוברים מיון ידני להבטיח שרק הענבים באיכות הגבוהה ביותר נבחרים לסדרה. לאחר הסחיטה ועם הפרדת הגרגר והשידרה עוברים להשרייה קרה בת 72 שעות ורק אז מועבר היין לחביות עץ אלון צרפתיות לתקופת יישון של 24 חודשים יינות אלו עוברים תהליך יישון נוסף בבקבוקים במשך תקופה של 8-12 חודשים. יין הפלאטו זכה בפרסים יוקרתיים ובהכרה בינלאומית. טעמי פלאטו מתוחכמים ומגוונים .זהו יין עוצמתי במיוחד, המשלב בתוכו איזון מושלם בין שלל טעמים וניחוחות

 

מפת הגעה
גם בפייסבוק
תודה על פניתכם
ההודעה התקבלה במערכת,
נחזור אליכם בקרוב.