אפוד אביתר
קוד מוצר:
מספר מוצרים:
מספר מבצעים:
תוספות:
סיכום המחי:
אפוד אביתר
אביתר הינו יין הדגל והמשובח ביותר שמציע היקב, וקרוי על שמו של הכהן הגדול בתקופת דוד המלך. היין מופק מענבים ממשפחת בורדו – 60% מהזן האצילי קברנה סוביניון ו-40% מהענב הארומטי פטי ורדו. הבלנד הייחודי של הטרוארים של כרמים ברמת הגולן, בגליל העליון ובבנימינה בא לידי ביטוי ביין האצילי. יושן במשך 18 חודשים בחביות חדשות מעץ אלון מיער אלייה שבצרפת, ומאופיין בצבע אודם, טעם טהור ועשיר וסיומת פירותית. הטעם הדומיננטי הוא של ענבי הפטי ורדו הבשלים, שמתאזן בזכות המרקם הקטיפתי של היין.
על היקב: "וְעָשׂוּ אֶת הָאֵפֹד זָהָב תְּכֵלֶת וְאַרְגָּמָן תּוֹלַעַת שָׁנִי וְשֵׁשׁ מָשְׁזָר מַעֲשֵׂה חֹשֵׁב" (ספר שמות, פרק כ"ח, פסוק ו') יקב אפוד הוקם בשנת 2015 ע"י איש היין הוותיק והמוערך דוד סויסה. סויסה בעל ניסיון עשיר של שני עשורים בייצור יינות 'גראן קרו' בבורדו, שבצרפת. בשנת 2014 עלה דוד לישראל עם משפחתו ועם חזון לייצר יין ישראלי איכותי, תוך יישום שיטות הייצור המסורתיות שרכש במרוצת השנים בבורדו. כצעד ראשון החל דוד לחקור את אזורי גידול היין בישראל על מאפייניהם השונים והייחודיים. לאחר שמצא את האזורים, הכרמים, והאנשים המתאימים, הגשים את חזונו, והקים את יקב אפוד בו מיוצרים יינות המבטאים בצורה האופטימלית את אופיו, ניסיונו ואת הטרואר הישראלי הייחודי.
מתאים כמלווה לארוחות עשירות ואירוע חגיגי. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 16-18 מעלות.
משלוחים חינם בקניה מעל 399 ש''ח
משלוח חינם בקניה מעל 399 ₪