אפוד כתר
קוד מוצר:
מספר מוצרים:
מספר מבצעים:
תוספות:
סיכום המחי:
אפוד כתר
הכרם:הענבים המשמשים להפקת יין זה נטועים בכרמים הממוקמים ברמת הגולן, הגליל העליון ובינימינה.עשיית היין:לאחר הבציר הענבים מועברים לסחיטה עדינה ותסיסה בטמפרטורה מבוקרת על מנת לשמר את טעמי הפרי. לאחר מכן מועברים להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי למשך 14 חודשים.יישון:14 חודשים בחביות עץ אלוןרשמי טעימה:צבעו של היין הוא אדום רובי עמוק, והוא בעל ארומות מרשימות של פירות שחורים ואדומים, קליית חבית, קרמל ומעט פלפל. החך בעל גוף מלא וטעמים עשירים של פירות יער, ומעט פטל וקרמל. היין מאוזן היטב והסיומת שלו ארוכה.יין במשפט:יין מרשים ביותר עם טעמים אלגנטיים, גוף מלא ומבנה יציב ומרשים, מהיינות המשובחים שיש לארצנו להציע. שידוך נפלא עם נתחים מובחרים על האש, גבינות קשות ותבשילים בבישול ארוך. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 16-18 מעלות.
משמעות השם אפוד מתייחס לפריט הלבוש של הכהן הגדול "וְעָשׂוּ אֶת הָאֵפֹד זָהָב תְּכֵלֶת וְאַרְגָּמָן תּוֹלַעַת שָׁנִי וְשֵׁשׁ מָשְׁזָר מַעֲשֵׂה חֹשֵׁב" (ספר שמות, פרק כ"ח, פסוק ו').
יקב אפוד הוקם בשנת 2015 ע"י איש היין הוותיק והמוערך דוד סויסה.
סויסה בעל ניסיון עשיר של שני עשורים בייצור יינות 'גראן קרו' בבורדו, בצרפת. בשנת 2014 עלה דוד לישראל עם משפחתו ועם חזון לייצר יין ישראלי איכותי, תוך יישום שיטות הייצור המסורתיות שרכש במרוצת השנים בבורדו. כצעד ראשון החל דוד לחקור את אזורי גידול היין בישראל על מאפייניהם השונים והייחודיים. לאחר שמצא את האזורים, הכרמים, והאנשים המתאימים, הגשים את חזונו, והקים את יקב אפוד בו מיוצרים יינות המבטאים בצורה האופטימלית את אופיו וניסיונו של סויסה, כמו גם את הטרואר הישראלי הייחודי.
שידוך נפלא עם נתחים מובחרים על האש, גבינות קשות ותבשילים בבישול ארוך. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 16-18 מעלות.
משלוחים חינם בקניה מעל 399 ש''ח
משלוח חינם בקניה מעל 399 ₪